Nieuws

Doneer je laptop-dag 18 april in het WTC Utrecht

Kom in actie! 

Een digitale kans verdient toch iedereen? Doneer jouw afgeschreven laptop en geef je laptop een tweede leven. Goed voor het milieu én de samenleving.

Op 18 april gaan wij, tussen 08:00 en 18:00, laptops inzamelen in de lobby van het WTC Utrecht. Op deze dag kun je jouw afgeschreven of kapotte laptop doneren aan het project “Opgelapt” van de Utrechtse Uitdaging. Met jouw hulp krijgen deze laptops een tweede leven bij mensen die ze echt nodig hebben. Denk hierbij aan cliënten van de Voedselbank, cursisten van Digiwijs 3.0, cliënten van WIJ 3.0, vluchtelingen en andere Utrechters die moeite hebben met digitaal meedoen in onze samenleving.

Jouw donatie maakt het verschil!
 

DATUM: donderdag 18 april 
LOCATIE: Lobby WTC Utrecht, Stadsplateau 2 
TIJD: tussen 08:00 - 18:00 
MEER INFO: in de Flyer

Spreekuur project- en impulssubsidie Cultuur

Tot 14 mei kunt u projectsubsidie aanvragen. Met projectsubsidie wil de gemeente Utrecht een impuls geven aan culturele activiteiten in alle kunstvormen. Particulieren, stichtingen, verenigingen en bedrijven met een vernieuwende of bijzondere activiteit kunnen deze subsidie aanvragen.  

Bent u van plan een aanvraag in te dienen en heeft u een vraag over de regelingen? Meld u dan aan voor het spreekuur op donderdag 18 april tussen 09.00 – 12.00 uur op het Wijkbureau NoordWest (Thorbeckelaan 18b). Dit kan via dit formulier. Aanmelden kan tot maandag 8 april. 
Vragen over de impulssubsidie kunnen ook op dit spreekuur gesteld worden.  

 

Belle Vertel, 2021. Foto: Foppe Schut 

KICK OFF: Krachtige buurtlocaties

Wanneer mensen dingen doen voor elkaar, ontstaat er iets bijzonders: je bent van betekenis. Je voelt je gezien en gehoord, vindt gezelligheid en steun bij elkaar. Hoe maak je deze krachten binnen jouw initiatief zichtbaar? Of kun je helpen ze te versterken? En hoe ga je onderweg om met obstakels zoals: mensen die zich niet (meer) welkom voelen of het wegblijven van bezoekers of vrijwilligers?

Samen willen we antwoord vinden op deze en andere vragen. Kom 5 maart naar de KICK OFF! De kracht van jouw locatie | Dwarsverband-Utrecht.